Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

10.07.2022

23:42
Резніков прогнозує, що війна Росії проти України "покладе кінець імперії", а РФ у результаті розпадеться на низку суб'єктів.
"Я впевнений, що найближчими роками ми побачимо низку закликів до суверенітету на території Росії. Російська Федерація закінчить своє життя як різні країни - Татарстан, Башкортостан та інші", - впевнений міністр.

23:30
У Празі 11 липня відкриється виставка російської військової техніки, яка була знищена Збройними силами України, повідомляє посольство України в Чехії. На експозиції будуть представлені російський танк Т-90, артилерійські установки, протитанкові системи та ракетно-зенітний комплекс "Бук".

23:26
Президент Володимир Зеленський підтвердив, що станом на вечір 10 липня, внаслідок ракетного удару по житловому будинку міста Часів Яр у Донецькій області, загинуло 15 людей. Зеленський додав, що покарання є невідворотним для кожного російського вбивці. "І хай вони не сподіваються, що їхня держава їх захищатиме. Росія першою ж їх кине, коли зміняться політичні обставини", – впевнений президент.

22:46
Резніков сказав, що Зеленський наказав військовим відбити окуповані прибережні райони, які мають життєво важливе значення для економіки країни. Президент доручив вищому військовому командуванню розробити відповідні плани, після чого Генштаб повідомляє, що необхідно для їхньої реалізації.
За словами міністра, Україна накопичує мільйонну бойову силу, оснащену західною зброєю, щоб відвоювати свою південну територію.
 
22:12
Міністерство оборони США офіційно підтвердило, що передасть Україні додатково чотири артилерійських ракетних системи HIMARS в рамках пакету допомоги на $400 млн, про який було оголошено 8 липня.

22:00
Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер має намір підтримувати зв'язок із російським диктатором Володимиром Путіним, незважаючи на агресивну війну РФ проти України.
"Я не проґавлю можливості поговорити з президентом Путіним", - сказав Шредер.
Він не вірить, що війну можна закінчити воєнним способом – вважає, що це можна зробити лише шляхом переговорів.

21:06
ЗСУ вдарили по пункту управління Росгвардії під Херсоном і знищили чотири склади боєприпасів у різних районах області, повідомляє "Південь".
Підтверджені втрати ворога склали 15 окупантів та понад 60 одиниць техніки, серед яких 57 – це броньована та автомобільна техніка, зокрема командно-штабні машини, які були знищені в Чорнобаївці, та автомобільна техніка, знищена на позиціях армії РФ вздовж лінії зіткнення.

20:32
Резніков підтвердив успішну роботу HIMARS по російських окупантах в Ізюмі, але сказав, що ЗСУ потрібно більше зброї і терміново, оскільки "війна йде похмуро".
"Нам потрібно було їх переконати, надати їм докази. У випадку з Ізюмом ми точно [націлилися] на російський командний центр повітряних операцій. Це було точно. Наші партнери побачили це і сказали: "Ви пройшли тест", - сказав Резніков.

20:30
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що завдяки знищенню ворожих складів із боєприпасами російські окупанти значно послабили обстріли та інтенсивність атак. Без своєї артилерії окупанти майже безсилі. Зараз тривають бої у Білогорівці. Проте армія РФ неспроможна просунутися. 

19:42
Подоляк вважає, що Бербок " правильно розставляє акценти", говорячи про те, що вона відстоює політику воєнного невтручання навіть після побаченого у Бучі. Радник глави ОП наголосив, що українцям не потрібно, щоб Захід за них воював, - потрібні системи ПРО та ППО.

19:08
Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ 
Російські окупанти цинічно продовжують завдавати ракетних ударів по цивільних об'єктах, вбиваючи мирних жителів. Щоб хоч якось виправдати руйнування ними цивільних об'єктів, продовжують брехати про нібито розташування військових підрозділів у школах, лікарнях та багатоквартирних житлових будинках. 
На Харківському напрямку противник застосовував танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів Харкова і населених пунктів Харківської області на північ, схід та південь від міста. 
На Слов'янському напрямку ворог обстріляв 19 населених пунктів. На Бахмутському – сім. 
Розвідку боєм у напрямку Мазанівки окупанти завдяки вмілим діям українських воїнів відверто провалили та з втратами відійшли. 
На Південнобузькому напрямку ворог намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони углиб тимчасово зайнятої території.
 
19:02
АрміяInform  показала три "найцікавіші" системи залпового вогню, які стали трофеями ЗСУ. Це "Солнцепек", "Ураган" та "Торнадо-Г". Лише за 100 днів війни українські сили оборони захопили 122 одиниці техніки росіян.

17:05
Німеччина понад місяць блокує пакет макрофінансової допомоги на 9 млрд євро, який має стати основною формою підтримки Євросоюзу для України. За даними італійської Corriere della Sera, у міністра фінансів Лінднера є претензії до механізму допомоги.

16:44
Росіяни знищили "дружнім вогнем" під Бердянськом 2-й батальйон 1-го армійського корпусу так званої "народної міліції ДНР" і дуже хотіли це приховати.

16:42
Блінкен заявив, що блокада українських портів Росією могла стати одним із чинників заворушень у Шрі-Ланці.

16:14
Російська армія почала набирати найманців на війну в Україні з-поміж ув'язнених. За даними Головного управління розвідки, в тюрмах хочуть знайти 10 000 добровольців.

15:53
Спецпредставниця ООН з питань сексуального насильства в умовах війни Праміла Паттен стверджує, що її офіс зафіксував уже 124 випадки "воєнних зґвалтувань" в Україні, і констатує, що це лише мала частина скоєних росіянами злочинів.

15:51
У військових частинах на території Росії військовослужбовці ламають бойову техніку, щоб їх не відправили воювати в Україну, повідомляє ГУР.

15:31
Збройні Сили України в неділю, 10 липня, вдарили по військовій частині окупантів у Херсоні.

15:15
Байден наступного тижня поїде в турне на Близький Схід. Одна з цілей – знайти радянську зброю для України.

14:03
Внаслідок ударів 9 липня по пункту управління 49 армії окупантів, ППО  і складів з ракетами до ППО під Новою Каховкою ліквідовано понад сто окупантів, повідомив Арестович.

13:38
За останню годину з-під завалів п'ятиповерхівки в Часовому Яру дістали тіла ще п'ятьох загиблих. Загальна кількість жертв обстрілу зросла до 15 осіб.
Під завалами є живі люди - з трьома із них встановили мовний контакт. Доля ще 24 осіб (зокрема однієї дитини) невідома.

13:32
Глава МЗС Німеччини заявила, що поїздка до Бучі стала одним із найстрашніших досвідів за час перебування на посаді. Там вона зрозуміла, що "з Путіним зараз неможливо домовитися", тому що він веде війну на знищення "навіть дітей".

13:01
Наслідки обстрілу п'ятиповерхівки на вул. Південній у місті Часів Яр на Донеччині. Станом на 12:00 відомо про загибель 11 осіб та п'ятьох постраждалих. Під завалами є люди, їх продовжують шукати.

12:37
Українські військові збили російський вертоліт біля Горлівки. Що саме за вертоліт вдалося знищити, поки що встановлюється.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live