Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

11.05.2022

23:55
МОЗ спростило оформлення лікарняних для переселенців за кордоном, які стали тимчасово непрацездатними.

23:41
Знищили російську САУ з американської гаубиці М777А2.

23:35
"Крок за кроком робимо все, щоби саме агресору було найболючіше від агресії", - прокоментував президент Зеленський сьогоднішні переговори з Олафом Шольцом щодо посилення санкцій проти Росії.

23:16
Замкомандира полку Нацгвардії "Азов" Святослав Паламар повідомив CNN, що всі мирні мешканці зараз, найімовірніше, поза межами заводу. Щоби переконатися в цьому, захисники Маріуполя не мають такої можливості через постійні бомбардування з боку російських військ.
"По суті, необхідно закликати до припинення вогню, щоб якась міжнародна організація могла прийти та оцінити ситуацію", – сказав Паламар.

23:03
За добу угрупування Об’єднаних сил успішно відбили дев'ять атак. А також знищили 24 одиниці ворожої техніки:
    вісім танків;
    шість одиниць бойової броньованої техніки;
    п'ять автомобілів ворога;
    одну зенітну установку;
    чотири БПЛА типу "Орлан-10".

22:52
У Росії чистять Генштаб. За попередніми даними  радника голови ОП Олексія Арестовича, начальника Генштабу РФ Валерія Герасімова фактично відсторонено. Про це Арестович сказав в ефірі каналу " Фейгін Live".

22:50
Сьогодні, 11 травня, у прикордонних районах Одещини запроваджено додаткові обмеження на в'їзд, відпочинок та роботи біля держкордону через загрозу у зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії. Про це повідомляє Ізмаїльський прикордонний загін.

22:49
Російські окупанти завдали ракетного удару по Лозовській громаді на Харківщині. Загинув мирний житель, знищено склад сільгосппродукції. Про це повідомив мер Лозової Сергій Зеленський.

22:39
На "Азовсталі" загинув прикордонник, позивний "Борода". Три дні тому він зробив пропозицію і одружився зі своєю дівчиною, теж захисницею Маріуполя. Сьогодні вона повідомила про те, що її чоловік загинув: "Мені лишилося твоє прізвище, твоя любляча родина і спогади про щасливий час разом".

22:37
За час російсько-української війни державних нагород удостоєно понад 13 тисяч захисників України. Про це повідомив президент України під час вечірнього звернення до українців.
Звання Героя України (посмертно) присвоєно полковнику Ігорю Бедзаю, начальнику служби безпеки польотів – старшому інспектору-льотчику командування Військово-Морських сил.

22:23
Оперативно-тактичне угруповання "Схід" за сьогодні відбило п`ять російських атак, знищило склад з боєприпасами та спостережний пост. А також знищило до 250 людей особового складу російських окупантів, шість танків, один БМП, два ББМ та сім автомобілей.

22:13
Володимир Зеленський у новому вечірньому зверненні 77 дня війни про новий пакет підтримки для України від Сенату США, новий пакет санкцій проти Росії та важливість допомоги США по ленд-лізу.

21:50
За оновленою інформацією, усього за сьогодні по селищу Комишуваха Запорізької області росіяни завдали 18 ракетних ударів. Одна людина загинула, троє поранені. Близько 60 будинків пошкоджені. Про це "Суспільному Запоріжжя" повідомив голова Комишуваської громади Юрій Карапетян.

21:45
Повідомляють про вибухи у Харкові та Херсоні. Чекаємо на офіційну інформацію.

21:40
Росіяни вдарили по об'єкту інфраструктури у Карлівській громаді. Рятувальники гасять пожежу. Уточнив інформацію щодо ракетного обстрілу Полтавщини голова ОВА.

21:26
ЗСУ вкотре знищили понтонні переправи росіян через Сіверський Донець у районі Білогорівки. Через черговий провал армії РФ, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай назвав Білогорівку "локальною Чорнобаївкою".
За словами Гайдая, росіяни намагаються "відрізати" Луганщину, взявши під контроль трасу Лисичанськ-Бахмут. Вони досі не змогли це зробити, але щільно прострілюють 7 км ділянки.

21:22
Військовслужбовці Тероборони Одещини знайшли стародавні амфори, датовані приблизно 4-5 сторіччям до н.е. Історичні артефакти передали до Одеського археологічного музею НАН України. Про це повідомляє 126 окрема бригада територіальної оборони Одеси.

21:16
Верещук заявила про неможливість деблокувати Азовсталь воєнним шляхом. Проте уряд шукає варіанти для порятунку поранених оборонців. Наразі тривають переговори, один із варіантів - Україна віддає полонених росіян, натомість окупанти дають можливість вивезти важкопоранених бійців з Азовсталі гуманітарним коридором.

21:03
Зеленський натякнув, що потрібно ставити запитання про наявність ядерної зброї у Росії. Якщо міжнародне співтовариство не здатне контролювати ймовірне застосування ядерної зброї, "треба ставити запитання... про наявність цієї зброї у тієї чи іншої держави". Про це президент Володимир Зеленський сказав під час онлайн-спілкування зі студентами провідних університетів Франції, представниками академічних кіл та медіа, повідомляє пресслужба ОП.

21:02
Понад мільйон бійців регулярної армії та тероборони наразі захищають Україну від російської агресії. Міноборони працює над забезпеченням усіх захисників, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

20:59
Росія ударила ракетами по Полтавщині. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. Деталей про руйнування і постраждалих поки що немає.

20:40
Американське видання The Washington Post відкриє бюро у Києві. У газеті зазначають, що це рішення сигналізує про довгострокову прихильність Washington Post у висвітленні повномасштабного вторгнення Росії до України. Там вважають, що тема російської агресії залишатиметься головною історією цього року.

20:38
Жителів Маріуполя, які не пройшли фільтрацію, доправляють у колишнє приміщення виправної колонії №52 у с. Оленівка на Донеччині або у відому в'язницю "Ізоляція" у Донецьку.

20:33
Сьогодні, 11 травня, російські окупанти тричі з "Градів" обстріляли населені пункти на Дніпропетровщині. Про це повідомив у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

20:28
Зеленський провів чергові переговори із канцлером Олафом Шольцем. Під час яких обговорили оборонну допомогу, взаємодію в енергетичній сфері та посилення санкцій проти російського агресора. Про це президент України написав у Twitter.

20:25
Михайло Подоляк висловив подяку Сенату Чешської Республіки за визнання злочинів російської амрії геноцидом українського народу і за "хоробрість називати речі своїми іменами".
    Чехія визнала злочини російської армії геноцидом українського народу. Прага добре пам'ятає 1968 рік і справжнє обличчя "визволителів". Дякую @SenatCZ за хоробрість називати речі своїми іменами та за іншу істотну допомогу. Історія цього не забуде.

20:18
Знищена пантонна переправа росіян разом з колонною танків. Її зруйнували артилеристи 17-й окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка.

19:58
Високопоставлений чиновник ЄС Вернер Хойєр підтримує багатотрильйонний план відновлення України у стилі "Маршалла" та обіцяє потужну кредитну підтримку з боку ЄС. Тема відновлення країни обговорювалася на нещодавніх зустрічах в ООН, Міжнародному валютному фонді та Світовому банку у Вашингтоні. Про це Хойєр повідомив Reuters.

19:50
Застосування Росією гіперзвукової зброї проти України не змінює правила гри. "Окрім швидкості зброї, з точки зору її впливу на задану ціль, ми не спостерігаємо справді значних ефектів..." — сказав голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, повідомляє CNN.
 
19:41
Під час оборони Маріуполя на "Азовсталі" загинув чемпіон Києва з боксу Артем Моша. "Він загинув достойно, захищаючи Україну", - написала мати оборонця у Facebook.

19:25
Армія РФ зберігає високу активність також на Донецькому і Луганському напрямках. Основні зусилля окупанти зосередили на отриманні повного контролю над Рубіжним та наступі в напрямку міста Лиман, Курахове і Новопавлівка. Росіяни намагаються утримати позиції на правому березі річки Сіверський Донець.
На Бахмутському напрямку російські окупанти, готуючись до наступу, продовжують артобстріли позицій українських військ у районах населених пунктів Світлодарськ та Троїцьке.
В Маріуполі армія РФ продовжує блокувати та намагається знищити підрозділи ЗСУ в районі заводу “Азовсталь”.

19:15
76-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. На Харківщині ЗСУ звільнили селище Питомник. Окупаційні війська РФ припинили наступальні дії у Харківському напрямку та перейшли до оборони, щоб уповільнити наступ українських підрозділів.
У більшості тимчасово зайнятих територій області окупанти блокують мобільний зв'язок українських операторів. Місцеві жителі багатьох населених пунктів залишаються без електроенергії та води. Окупанти забороняють мешканцям виїжджати на території підконтрольні Україні. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу.

18:58
Україна увійшла до двадцятки першого рейтингу Global Data Barometer – міжнародного дослідження, яке оцінює стан розвитку сфери даних для вирішення нагальних суспільних проблем, повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. У рейтингу брали участь 109 країн світу.

18:42
Російські окупанти планують надалі зробити ще одну спробу захопити Київ, створити нове державне утворення та включити його до складу Російської Федерації. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов

18:16
ЗСУ знищили близько 20% особового складу армії РФ та до 60% основних видів озброєння і військової техніки, яка була залучена з початку так званої спеціальної операції, повідомили у Генштабі.

18:14
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що "якби була хоча б одна можливість провести деблокаду військовим шляхом, вона була б використана керівництвом країни".

18:00
Окупантам із нової хвилі прихованої мобілізації не вистачає екіпіровки, йдеться у черговому перехопленні СБУ. Росія не розраховувала на тривалу війну в Україні.

17:52
Окупанти доставляють маріупольців, які не пройшли "фільтрацію", до колишньої виправної колонії №52 в окупованому селі Оленівка на Донеччині або у в'язниці "Ізоляція" у Донецьку, повідомив радник мера Петро Андрющенко.
Він також розповів про умови у фільтраційних таборах: тримають щонайменше 36 діб, катують, видають одну пляшку води на десятки людей, годують не кожен день і водять у туалет раз на добу. 

17:42
Жителі Луганської та Донецької областей залишилися без українського газу, повідомив голова ОГТСУ Сергій Макогон. Російські окупанти несанкціоновано перекрили крани магістрального газопроводу "Шебелинка – Новопсков".

17:36
Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно льотчику полковнику Ігорю Бедзаю, йдеться в указі від 11 травня.
Захисник загинув під час виконання бойового завдання від ракети російського винищувача.

17:24
У Міноборони РФ звинуватили фармкомпанії Pfizer, Moderna, Gilead у тому, що вони були залучені "до військово-біологічної діяльності США в Україні", повідомляє пропагандистське видання ТАРС.

17:14
Президент Володимир Зеленський заявив, що бажання вести переговори з Росією зникає з кожною новою Бучею. Про це він сказав під час виступу перед студентами паризького університету Sciences Po.

17:11
Близько 4,8 мільйона українців втратили роботу з початку вторгнення Росії в Україну, йдеться у звіті агентства ООН.

17:04
Двоє підлітків із Сумської області зробили відеогру на основі подій на острові Зміїний. Проєкт називається Russian warship go f@ck yourself, у ньому потрібно знищувати окупантів-зомбі, повідомляється у сюжеті ТСН.

16:56
Президент Чехії Мілош Земан дозволив чехам воювати у ЗСУ. Дозвіл уже отримали перші 103 громадянина Чехії, повідомив спікер президента в Twitter.

16:47
У Нацгвардії назвали втрати під час війни: понад 500 військових загинули. Ще близько 1697 військовослужбовців Нацгвардії отримали поранення, заявив начальник управління штабу Нацгвардії Олексій Надточій.

16:36
Болгарія домовилася про постачання скрапленого природного газу зі США за цінами нижчими від "Газпрому" з червня, після того як російський монополіст припинив постачання газу в країну, повідомляє видання БГНЕС.

16:32
Поліція затримала в Івано-Франківській області кримінального авторитета на прізвисько Мамука, проти якого введено санкції РНБО. 45-річного грузина було затримано в одному з приватних будинків Прикарпаття.

16:20
У Сумській області слідчі ДБР знайшли документи військових армії РФ, які свідчать про те, що Росія готувалася захопити всю територію України. Про це повідомив директор ДБР Олексій Сухачов.

16:12
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписав взаємні гарантії безпеки з лідерами Швеції та Фінляндії, повідомляє Sky News.

15:57
Житомирські десантники збили в районі Ізюма російський розвідувально-ударний гелікоптер Ка-52.

15:54
Ще шістьох полонених російських окупантів засуджено. Троє військових РФ отримали по 15 років ув'язнення, двоє – по 10, ще один – 8 років ув'язнення, повідомляє СБУ. Їх взяли в полон під час боїв ще в лютому-березні.

15:50
ЗСУ зупинили й успішно стримують широкомасштабний наступ Росії на Харківському, а також Херсонському та Мелітопольському напрямках, повідомив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

15:45
Україна відновила контроль на ділянці кордону завдовжки 1200 км, дві третини з яких – кордон із країною-агресором Росією. Про це повідомив директор департаменту охорони держкордону Леонід Баран на пресконференції у Медіацентрі.

15:34
Папа Римський Франциск зустрівся в Римі з дружинами бійців полку "Азов" Дениса Прокопенка й Арсенія Федосюка, які захищають Маріуполь, повідомляє видання ANSA.

15:25
Пропагандисти Кремля поширюють фейк про введення в Україну військових польсько-литовського контингенту. Окупанти розповсюджують фейкові листи від держорганів України. Про це повідомляє прикордонна служба.

15:22
Чотирьохрічну Алісу, яку окупанти розлучили з матір'ю під час евакуації з заводу Азовсталь, передали рідним. Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на керівника Служби у справах дітей Запорізької області Антоніну Матвєєву.

15:11
У Харкові перейменували три вулиці та один район, пов'язані з РФ. Таке рішення ухвалила міськрада:
    проспект Московський - проспект Героїв Харкова,
    узвіз Бєлгородський  - вулиця Героїв Рятувальників,
    Бєлгородське шосе  - Харківське шосе,
    район Московський -  район Салтівський.

15:08
"RuTube зник назавжди". Хакери Anonymous заявили у Twitter, що це вони зламали відеохостинг і запевнили, що сервіс більше не відновиться.

15:02
Генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що Росія рано чи пізно буде змушена сісти за стіл переговорів і запевнив, що ООН не планує відступати. Про це він повідомив на пресконференції у Відні.

14:54
Російські окупанти анонсували тестовий запуск міської насосної станції в селищі Старий Крим завтра, 12 травня, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.
 
14:42
Російські окупанти продовжують приховану мобілізацію до РФ і вирішили відправляти на війну в Україну випускників училищ. Про це повідомляє українська розвідка.

14:32
Військовий експерт Олег Жданов розповів Настоящему Времени, чим важливий цей острів у Чорному морі і чому звіти російських військових про знищення майже всієї української авіації дещо перебільшені.

14:19
По Одещині знову випустили крилату ракету. Над морем її збила українська ППО, повідомили в ОК "Південь".

14:11
Із Запорізької АЕС звільнили трьох працівників, які взяли участь в акції російських окупантів "Безсмертний полк" 9 травня в окупованому Енергодарі.

14:00
Михайло Подоляк: "Привітання рф мешканців Донбасу з "днем республіки" нагадує вітання від ґвалтівника з днем зґвалтування. Немає ніяких "республік", є кримінальні анклави. Колись багатий район, що приймав ЄВРО-2012, перетворився на бандитське Сомалі. Україна поверне Донбасу право на щасливе життя".

13:58
Під Краматорськом внаслідок бойових дій російських окупантів пошкоджено склад із аміачною селітрою, повідомляє Слов'янська ВЦА.
"Безпосередня загроза життю жителів Слов'янської громади відсутня. Але керівництво міської військової адміністрації просить обмежити перебування на відкритому повітрі та закрити вікна на добу", — йдеться в повідомленні.

13:54
На тимчасово окупованих територіях Херсонської та Миколаївської областей росіяни катують та розстрілюють проукраїнських активістів, а також намагаються тиснути на місцевих мешканців погрозами та брехнею про те, що війська РФ нібито захопили весь південь України. Про це повідомив офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

13:29
У Сєвєродонецьку 70% будинків пошкоджено. Ще 30% будинків не відповідають нормальним умовам життя, повідомляє керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

13:20
Російські війська припинили транзит газу через труби на окупованих територіях України. Від газопостачання фактично відрізана Донецька та Луганська області, повідомив керівник Оператора газотранспортної системи України Сергій Макогон.

12:53
Зв'язок із силами оборони на Азовсталі у Маріуполі підтримується, деблокування воєнним шляхом складне і може призвести до значних втрат.
Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

12:50
Під час контрнаступу у Харківській області українці знищили 30 окупантів, двох взяли в полон.

12:47
28 окрема механізована бригада імені лицарів Зимового походу показала, як їхня артилерія накриває позиції окупаційної армії.

12:38
Контрнаступ на північ від Харкова продовжує успішно відтісняти російські війська до кордону. Збройні сили України вже наблизилися до українсько-російського кордону в межах 10 км, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

12:35
Українська прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі представнику "генеральної прокуратури ЛНР".

12:28
За минулу добу на Миколаївщині поранення отримали 9 людей.

12:24
Сьогодні зранку російські війська обстріляли село Новий Мерчик у Богодухівському районі на Харківщині, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Одна людина зазнала поранень.

12:19
Львівські бійці  80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ збили вчора, 10 травня, російський ударний вертоліт Мі-24.

12:06
За минулу добу РФ здійснила 38 вильотів літаків, зокрема 4 вильоти стратегічних бомбардувальників для бомбардування території Азовсталі.

11:52
Поліція Португалії розслідує причетність місцевої подружньої пари російського походження до передачі інформації РФ щодо десятків українських біженців.

11:50
Росія відреагувала на $40 млрд допомоги Україні. Медведєв обіцяє "досягнути цілей" війни.

11:26
Розвідка оприлюднила список командного та льотного складу 277 бомбардувального авіаційного полку.

11:25
ГУР встановило особи росіян, які бомбили і били ракетами по Україні з аеродромів Білорусі та РФ.

11:20
Росіяни просять командирів засекретити їхню участь у війні проти України, повідомляє українська розвідка. Сховатися намагаються і колишні військові, які брали участь у підготовці до вторгнення.

11:16
Найгарячіше цієї ночі було в Мар'їнці т а Красногорівці, але ворогу пробитися не вдається - ті переправи, які намагався зробити ворог півтори доби тому, були розбиті, повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

10:45
Втрат на війні в Україні могло б бути менше, якби США та союзники більше вірили в Україну до повномасштабного вторгнення РФ та у його перші тижні, а також надали зброю, яку Київ просив за кілька місяців до 24 лютого, сказав очільник МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю Politico.

10:42
Ракетами по двох мікрорайонах Слов'янська вдарили росіяни 11 травня зранку, повідомив мер міста Вадим Лях. Без жертв.

10:34
"Звезды на спинах вырезала бы". Дружина окупанта в перехопленій розмові закликає вбивати й катувати українських дітей.

10:08
Українські прикордонники знищили 30 російських солдатів на Харківщині та двох - взяли в полон, повідомили в ДПСУ. Полонені "згадали", що вони з України - "назвалися жителями Красного Луча, одночасно вказували, що вони не з якоїсь квазіреспубліки, а з Луганської області України".

10:00
Посольство Німеччини відновило роботу в Києві. Прапор біля будівлі дипвідомства підняла очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок.

09:57
Володимир Зеленський подякував Ненсі Пелосі - спікерці Палати представників США за швидке схвалення додаткової фінансової підтримки України.

09:45
Росія вдарила ракетами по Запоріжжю, але спрацювала ППО. Ракета розірвалася над інфраструктурним об'єктом біля міста, пошкодивши його уламками, повідомили в обласній військовій адміністрації.

09:36
Якщо РФ зміцнить свої позиції на острові Зміїний за допомогою крилатих ракет стратегічної протиповітряної оборони та берегової оборони, вони можуть домінувати в північно-західному Чорному морі, повідомляє британське Міноборони.

09:29
На Зміїному тривають бої, передає британська розвідка. "Російські судна постачання мають мінімальний захист у західній частині Чорного моря після відступу російського флоту до Криму після втрати "Москви", - йдеться в повідомленні Міноборони Великої Британії.

09:25
О 6-й ранку росіяни обстріляли з мінометів Чернігівську область, повідомив керівник ОВА В'ячеслав Чаус.

09:19
Kalush Orchestra обіцяють, якщо переможуть на Євробаченні - розіграють нагороду на благодійному аукціоні.

09:07
Росіяни умисно обстріляли гумтранспорт на трасі Лисичанськ-Бахмут, пише Гайдай. Вантажівка поверталася з Лисичанська, куди доставила їжу. Водій живий.

09:03
Окупанти готуються до наступу на Сєвєродонецьк - Гайдай

09:02
Росіяни все ще намагаються захопити Рубіжне (Луганська область), але ЗСУ знову їх відкинули, повідомив Сергій Гайдай.

08:30
Назвати конкретну дату вступу України до Європейського Союзу поки неможливо, оскільки це передбачає певні етапи, пояснив заступник голови ОП Ігор Жовква.

08:27
Кішку із блакитно-жовтими очима врятували в селі Горенка (Київська область), пише Думская. Тварина перебувала на поверсі, де раніше була квартира, в якій вона проживала. Кішку назвали Ешлін, зараз вона на реабілітації.

08:03
Ілон Маск попередив, що росіяни спробують кібератакувати зв'язок Starlink. Поки проєкт чинить опір спробам, але РФ нарощує зусилля заглушити та зламати зв'язок.

07:49
Росіяни ввечері обстріляли школу-інтернат у Гірському (Луганська область), повідомив Сергій Гайдай. Вихованців школи заздалегідь евакуювали.

07:33
"Забезпечував військових РФ продуктами, закликав співпрацювати". В Сумській області затримали депутата Охтирської райради, його підозрюють у держзраді, повідомили в Офісі генпрокурора.

07:23
Комендантська година виправдала себе і нам доведеться пожити з нею певний час, сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону.

07:12
"Годі Мінська". Дмитро Кулеба каже, що офіційний Київ не збирається підписувати з країною-окупантом Росією нову угоду в дусі двох мінських, тобто зі слабкої позиції.

06:59
Українські бійці відбили 12 атак ворога в Донецькій і Луганській областях. Уразили 4 БпЛА типу "Орлан" і знищили російський вертоліт Мі-24 - Генштаб.

06:55
На Криворізькому напрямку російські військові обстрілювали підрозділи ЗСУ із застосуванням артилерії - Генштаб.

06:53
Росіяни намагаються закріпитися в районах населених пунктів Брускинське та Велика Олександрівка (Херсонська область), йдеться у зведенні від Генштабу ЗСУ.

06:39
У Сенаті США зареєстрували резолюцію, що визнає Росію державою-спонсором тероризму.

06:35
Прем'єр Канади Трюдо домовився з канцлером Німеччини Шольцом працювати разом над економічною ізоляцією РФ, повідомляють на сайті уряду Канади.

06:19
Росіяни викрали скіфське золото з Мелітопольського музею. СБУ розслідує злочин, повідомили в Офісі генпрокурора.

06:12
Палата представників США погодила пакет військової й іншої допомоги для України на суму майже $40 млрд. "За" проголосували 368 конгресменів, "проти" – 57, усі з Республіканської партії.

00:01
Резолюцію щодо визнання Росії державою-спонсором тероризму до американського Сенату подали демократ Річард Блументаль і республіканець Ліндсі Грем.
Про це повідомляє Голос Америки.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live