Украинские миротворцы в Кот-д’Ивуаре
 

До Кот-д'Івуару направлять вертольоти і військовослужбовців із вертолітного загону Місії ООН у Ліберії

27.03.2013

Базовий табір 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії, де командиром військовий льотчик першого класу полковник Петро Пліс, з робочою поїздкою відвідав новопризначений заступник командувача сил Місії ООН у цій африканській країні бригадний генерал Алі Сабір.

Заступник командувача прибув до дислокації українських миротворців із метою познайомитися з керівним складом загону та оглянути умови життєдіяльності загону. У ході візиту пройшов брифінг, під час якого бригадний генерал заслухав доповіді офіцерів про стан авіаційної та спеціальної техніки, спроможність до виконання завдань за призначенням.

«Протягом усіх 18 ротацій перебування в Ліберії особовий склад 56-го окремого вертолітного загону робить величезний внесок у стабілізаційні процеси та підтримку миру не тільки в цій, а й в сусідніх державах», – наголосив Алі Сабір. Він зазначив, що прибувши вперше до українського контингенту, йому також цікаво, яка потрібна допомога від командування місії та особисто від нього, у виконанні завдань. Цікавило бригадного генерала і питання підготовки групи до передислокації в Кот-д’Івуар.

«До відправки попередньо підготовлено 3 вертольоти Мі-24 та близько 40 військовослужбовців із складу 56-го окремого вертолітного загону Місії ООН у Ліберії, – зазначив полковник Петро Пліс. – Як тільки завершиться повністю будівництво базового табору і аеродрому поблизу населеного пункту Ман в Республіці Кот-д’Івуар, та буде отримано відповідний наказ, туди буде введено авіаційну групу».

Після завершення брифінгу бригадний генерал оглянув їдальню, де проводяться ремонтні роботи, та поцікавився, як здійснюється підготовка табору до дощового періоду.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246192079

Пресса о миротворцах в Кот-д’Ивуаре

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества