Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Нічний політ у ДР Конго

5 травня 2018

Вертолітники восьмої ротації українського миротворчого контингенту місії ООН зі стабілізації в ДР Конго виконали нічний політ.
З метою відновлення і вдосконалення навичок льотного складу за курсом бойової підготовки екіпаж вертольота Мі-8МТВ провів навчально-тренувальний політ вночі у простих метеорологічних умовах.
- Сьогодні ми розпочали виконувати нічні польоти в простих метео умовах. Їхньою особливістю є обмежена візуальна видимість в додаток до висоти над рівнем моря. Перший екіпаж, який протягом двох годин здійснював польоти над аеродромом та містом Гома з поставленими завданнями впорався. В подальшому будемо залучати весь льотний склад до відпрацювання вправ вночі. - відзначив заступник командира загону з льотної підготовки підполковник Олександр Миколайович Поліканов.
- Наші пілоти мають величезний досвід польотів в районі АТО, але не всі мають досвід нічних польотів в умовах високогір’я. Саме тому такі польоти виконуватимуться регулярно із залученням всього льотного складу. Завдання, які ставляться українському контингенту надзвичайно різні і нічні перельоти зустрічаються теж. Тому ми маємо бути завжди готові виконати їх. – відзначив командир 18 ОВЗ підполковник Григорій Олексійович Ситник.
Окремо слід відзначити спеціалістів з інженерно-авіаційної служби, які постійно підтримують техніку в справному стані і які підготували вертольот до нічного польоту. Також до підготовки нічної льотної зміни були залучені військовослужбовці служб аеродромно-технічного забезпечення, зв’язківці, парашутно-десантної і метеорологічної служби.

Володимир Фітьо

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества