Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Поминальна служба на честь колег, які загинули під час виконання завдань в різних місіях ООН

19 квітня 2018

З 2011 року Секретаріат ООН проводить щорічну поминальну службу на честь колег, які загинули під час виконання завдань в різних місіях ООН, включаючи усі відділи ООН, її фонди та програми.
Цьогорічні заходи відбуватимуться 19 квітня в штаб квартирі Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку.
Українські миротворці теж долучились до вшанування загиблих миротворців. Під час урочистого шикування на плацу 18 окремого вертолітного загону військовослужбовці хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя, під час виконання завдань в миротворчих місіях. В знак пам’яті і пошани до загиблих миротворців був приспущений національний прапор, покладені квіти та запалені лампадки.

- Сьогодні ми вшановуємо пам’ять миротворців, які загинули під час виконання своїх обов’язків. За всю історію миротворчих контингентів загинуло понад три з половиною тисяч військовослужбовців з різних країн, з них п’ятдесять чотири – це українські миротворці. Так сталось, що вшанування пам’яті загиблих миротворців припадає на час, коли в Україні, чотири роки тому, розпочалась збройна агресія російсько-окупаційних військ. В Україні почались перші втрати серед військових, які продовжуються і по сьогодні. Пропоную вшанувати пам’ять загиблих миротворців і загиблих в боротьбі за незалежність України хвилиною мовчання. – відзначив у своєму зверненні командир 18 ОВЗ підполковник Григорій Ситник.

Володимир Фітьо

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества