Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські вертолітники в ДР Конго підвищують свій професіоналізм під час нічних польотів.

Березень 27, 2017

Екіпажі 18-го окремого вертолітного загону, що виконують миротворчі завдання у складі сил Місії ООН зі стабілізації в Демократичній республіці Конго відпрацювали техніку пілотування в простих метеоумовах вночі.

– Відповідно до плану льотної підготовки українського контингенту та керівництва авіаційними операціями штабу Місії ООН в цій країні, українські льотчики провели в нічному небі провінції Північне Ківу близько п’яти годин, – повідомив заступник командира загону, льотчик першого класу підполковник Євген Вакуленко. – Такі польоти в умовах гірської місцевості необхідні для підвищення практичних навичок пілотування та для виконання спеціальних завдань штабу Місії ООН.

Оскільки в складі екіпажів Мі-8 та Мі-24 чимало молодих льотчиків – особисто приймав участь у польотах командир загону, льотчик-снайпер полковник Юрій Вербельчук. За його словами льотний склад впорався з поставленими завданнями добре.

http://na.mil.gov.ua/47318-ukrayinski-vertolitnyky-v-dr-kongo-pidvyshhuyut-svij-profesionalizm-pid-chas-nichnyh-polotiv-foto

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества