Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

На Львівщині завершились збори із кандидатами для участі у складі 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго

20 грудня 2017

На Львівщині, на базі окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗС України протягом трьох тижнів тривали збори із кандидатами для участі у складі 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго.

Основною відмінністю цьогорічного відбору є те, що кожен кандидат на посаду мав можливість показати свої професійні навички та продемонструвати свої професійні здібності. Головним критерієм відбору кандидатів до складу 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго була участь військовослужбовців в проведенні антитерористичної операції, висока професійна та бойова підготовка, а також кількість миротворчих місій, в яких вони перебували.

З початком навчально-тренувального процесу усі кандидати пройшли психологічне тестування.

Під час польотів, за якими спостерігав представник Місії ООН, льотчики вертолітних ланок на Мі-24 та Мі-8 продемонстрували перевіряючим високу підготовку і готовність до виконання завдань з бойовими стрільбами. Під час одного із етапів відбору кандидати підтверджували свою фізичну підготовленість і бойовий вишкіл. Військовослужбовці виконували нормативи із метання гранати, стрільби з пістолету та автомату.

За результатами навчальних зборів було сформовано кандидатів до складу 18 окремого вертолітного загону Місії ООН, які у лютому відбудуть для виконання завдань Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго та замінять своїх попередників.

http://www.mil.gov.ua/news/2017/12/20/na-lvivshhini-zavershilis-zbori-iz-kandidatami-dlya-uchasti-u-skladi-18-okremogo-vertolitnogo-zagonu-misii-oon-zi-stabilizaczii-v-dr-kongo/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества