Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські вертолітники здійснили вже понад 2000 годин нальоту в африканському небі

19 вересня 2017

Військовослужбовці 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго продовжують професійно виконувати завдання, поставлені командуванням Місії ООН.

Варто відзначити, що українські вертолітники здійснили вже понад 2000 годин нальоту в африканському небі, при цьому кілька льотчиків загону збільшили особисте досягнення, налітавши тисячу, дві та три тисячі годин!

— За останніх 2-3 місяці значно побільшало роботи в південній частині ДР Конго, де зараз базується одна з авіаційних груп українського національного контингенту. В основному завдання полягають у транспортуванні персоналу Місії ООН та різноманітних вантажів, а також у перебазуванні військових у визначені райони, — повідомив заступник командира загону льотчик 1-го класу підполковник Євген Вакуленко.

Як повідомив командир загону льотчик-снайпер полковник Юрій Вербельчук, нещодавно командування Місії ООН надіслала листа до України зі словами вдячності за високу бойову готовність вертолітного загону та зразкове виконання службових обов’язків на благо миру в африканській державі. Полковник Вербельчук також наголосив, що незабаром в Демократичній Республіці Конго відбудуться президентські вибори, тому роботи в українських військових збільшиться в рази.

Помічник командира 18 ОВЗ по зв’язкам зі ЗМІ Віктор Ануфрієв, ДР Конго

http://www.mil.gov.ua/news/2017/09/19/ukrainski-vertolitniki-zdijsnili-vzhe-ponad-2000-godin-nalotu-v-afrikanskomu-nebi/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества