Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Почесний консул України в ДР Конго зустрівся з командуванням 18-го окремого вертолітного загону

17 березня 2017

Почесний консул України в ДР Конго Патрік Болонья (Patrick Bologna) відвідав базовий табір 18 окремого вертолітного загону, який виконує завдання Місії ООН зі стабілізації, що дислокується в місті Гома. Під час зустрічі із командуванням загону сторони обговорили питання подальшої співпраці, а також ознайомили почесного гостя із побутом та умовами життєдіяльності українських військових в ДР Конго.

— Керівництво ДР Конго високо цінує миротворчу роботу українського вертолітного загону. Хочу наголосити, що з питаннями правової чи будь-якої іншої допомоги армійці завжди можуть звертатися до вітчизняного консульства в цій країні, — заявив Патрік Болонья.

Наприкінці зустрічі Почесному консулу України в ДР Конго Патріку Болоньї подарували український прапор та портрет Тараса Шевченка, як символа української держави в боротьбі за незалежність. Посадовець, в свою чергу пообіцяв, що ця атрибутика обов’язково прикрасить стіни українського консульства в ДР Конго, а також запросив командування загону відвідати столицю країни — Кіншасу.

http://www.mil.gov.ua/news/2017/03/17/pochesnij-konsul-ukraini-v-dr-kongo-zustrivsya-z-komanduvannyam-18-go-okremogo-vertolitnogo-zagonu/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества