Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 
Екс-бійці АТО вирушили протидіяти громадянській війні у Конго

13 лютого

У Конго в рамках миротворчої операції вирушили 250 українських військових, урочисті проводи  миротворців відбулися на базі 7-го полку армійської авіації.

Повідомляється, що це вже сьома  ротація українських миротворців в африканську країну. Протидіяти громадянській війні вирушили туди ще 250 армійців.Там вони пробудуть протягом року, проте якогось особливого бойового досвіду не набудуть, бо усі вони пройшли АТО.

До зведеного загону увійшли вертолітники, інженери авіаційної служби, медики та кухарі. Серед завдань українських блакитних шоломів – авіаційний супровід та повітряна розвідка.

Як повідомлялося, в Україні створять міжнародний центр підготовки миротворчих сил для допомоги в деокупації Донбасу. Україна отримає для цього 30 млн доларів допомоги.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна хоче розширити географію участі своїх миротворців у місіях ООН. Міністр нагадав, що Україна заявляла про свою готовність зробити такий крок після зустрічей високого рівня в ООН минулого року.

http://tyzhden.ua/News/185306

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества