Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Представники штабу Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго перевірили життєдіяльність та бойову готовність українського національного контингенту

10 травня 2017

Представники штабу Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго відвідали базовий табір 18-го окремого вертолітного загону, що дислокується в місті Гома. Посадовці перевірили наявність та справність засобів і майна, що підтримують життєдіяльність українського національного контингенту.
Зокрема, представники COE (Contingent Owned Equipment) Місії ООН проінспектували медичне забезпечення українських вертолітників, якість питної води, засобів особистого захисту та гігієни, справність автомобільної та спеціальної техніки, систем зв’язку, а також озброєння і умови зберігання авіаційних засобів ураження.
За результатами перевірки представники штабу Місії ООН високо оцінили готовність українських вертолітників до виконання завдань за призначенням в цій країні. Варто додати, що така інспекція проводиться представниками штабу Місії раз на три місяці в кожному іноземному військовому контингенті, аби перевірити справність та наявність майна, що використовується в інтересах Організації Об’єднаних Націй.
Така ж інспекція відбулась раніше й в таборі авіаційної групи, яка дислокується на аеродромі Бунія. Під час перевірки вертолітники теж отримали високу оцінку.

http://www.mil.gov.ua/news/2017/05/10/predstavniki-shtabu-misii-oon-zi-stabilizaczii-u-dr-kongo-perevirili-zhittediyalnist-ta-bojovu-gotovnist-ukrainskogo-naczionalnogo-kontingentu/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества