Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські військові пройшли курс професійної підготовки Місії ООН у ДР Конго

03 березня 2016

Упродовж декількох днів для групи офіцерів 18 окремого вертолітного загону проводилися заняття з особливостей служби під егідою ООН у ДР Конго.

Курс розробили та організували представники ООН, тож досвідом з українцями ділилися і офіцери сусідніх контингентів, і самі керівники секцій штабу Місії.

Найбільше на лекціях приділялася увага політичній, економічній, соціальній та епідеміологічній ситуації в ДР Конго. Також українські офіцери дізналися про міжнародні гуманітарні організації, що працюють у регіоні. Крім того, колеги по Місії надали низку порад, зокрема, як поводитися з місцевим населення, розповіли про менталітет і традиції конголезців.

— Безперечно, до приїзду в ДР Конго кожен щось знав про цю країну, — розповідає старший перекладач штабу загону підполковник Петро Галімський. — Комусь розповідали друзі з попередніх Місій, хтось дістав інформацію з Інтернету. Проте реальність завжди відрізняється. Особливо для мене було дуже цікаво, як поводитися з місцевим населенням. Тож, як себе реально вести у тій чи іншій ситуації – і пояснили наші колеги.

За словами одного з організаторів курсів майора Нехата (Республіка Бангладеш), мета лекцій – підготувати декілька спеціалістів зі складу контингенту, а вже вони у доступній формі донесуть інформацію усьому особовому складу.

Враховуючи робочу мову Місії ООН у ДР Конго — усі заняття проводились англійською.

На завершення курсу українські офіцери отримали сертифікати міжнародного зразку, а командир 18 окремого вертолітного загону подарував організаторам пам’ятні сувеніри.

http://www.mil.gov.ua/news/2016/03/03/ukrainski-vijskovi-projshli-kurs-profesijnoi-pidgotovki-misii-oon-u-dr-kongo--/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества