Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

До виконання завдань Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго приступили військовослужбовці чергової ротації українського національного контингенту

13 лютого 2016

Особовий склад 6 ротації 18 окремого вертолітного загону ЗС України прийняв повноваження від своїх попередників та розпочав виконання завдань Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго.

11 лютого на плацу базового табору командир загону льотчик 1 класу полковник Олександр Венгер підписав Акт прийняття-здачі справ та посад. До цього, упродовж декількох днів проводилася перевірка наявної авіаційної та автомобільної техніки, майна. Військовослужбовці ознайомлювалися з особливостями несення служби на Африканському континенті, а льотний склад проходив наземну підготовку зі складанням відповідних заліків.

За словами командира загону полковника Олександра Венгера, значна частина особового складу загону вже має досвід служби в Африці.

– Кожна ротація має свої особливості, які мають бути враховані. Часу на адаптацію практично немає, адже вже за декілька днів льотчики 6 ротації розпочнуть планові польоти, – зазначив він.

Власне переміщення особового складу 18 окремого вертолітного загону з України до Демократичної Республіки Конго відбулося 9 лютого. З міжнародного аеропорту Львів майже 250 військовослужбовців літаком вилетіли (з дозаправкою в Каїрі) до столиці Руанди міста Кігалі, яке межує з ДР Конго. Звідти автобусами наші миротворці дісталися конголезького міста Гома, де розташовується базовий табір національного контингенту. Попередньо тут проживатимуть близько 160 осіб. Решта українських військових нестимуть службу у місті Бунія, яке знаходиться майже за 400 кілометрів від Гоми.

Основними завданнями 18 окремого вертолітного загону залишаються повітряна розвідка та перевезення вантажів у важкодоступні регіони, а також повітряна підтримка, супроводження, передислокація та евакуація військ Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго.

http://www.mil.gov.ua/news/2016/02/13/do-vikonannya-zavdan-misii-oon-zi-stabilizaczii-u-dr-kongo-pristupili-vijskovosluzhbovczi-chergovoi-rotaczii-ukrainskogo-naczionalnogo-kontingentu--/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества