Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 
Почесний консул України в ДР Конго відвідав базовий табір національного контингенту.
 
Серпень 6, 2015

Базовий табір 18 окремого вертолітного загону, що виконує завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго з ознайомчим візитом відвідав нещодавно призначений Почесний консул України в ДР Конго Патрік Болонья (Patrick Bologna).

1
3

Метою візиту до розташування українського національного контингенту було ознайомлення із побутом та умовами життєдіяльності українських миротворців в ДР Конго.

5

Командир 18 окремого вертолітного загону, що виконує завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго льотчик-снайпер полковник Володимир Колотило, ознайомив почесного гостя з організаційно-штатною структурою національного контингенту та умовами життєдіяльності українських військовослужбовців.

6

Також Почесний консул України в ДР Конго Патрік Болонья відвідав вертолітний майданчик контингенту, де фахівці інженерно-авіаційної служби загону розповіли про бойові та транспортні можливості вертольотів Мі-8 та Мі-24, на яких виконують завдання українські льотчики.

8

Почесний консул України в ДР Конго Патрік Болонья також зустрівся із українськими військовослужбовцями і побажав нашим миротворцям успіхів, здоров’я і благополучного повернення на Батьківщину.

9

“Під час робочої поїздки по ДР Конго, я ставив собі за мету відвідати табір українських миротворців, які в цій африканській країні виконують завдання Місії ООН зі стабілізації. Я ознайомився з умовами їхнього проживання і життєдіяльності та переконався, що український окремий вертолітний загін по праву називають гордістю Місії ООН у Демократичній Республіці Конго. Українські миротворці є справжніми професіоналами військової справи”, – зауважив Почесний консул України в ДР Конго Патрік Болонья.

10

На завершення візиту почесного гостя до розташування національного контингенту, командир 18 окремого вертолітного загону льотчик-снайпер полковник Володимир Колотило подарував Почесному консулу України в ДР Конго Патріку Болоньї український прапор та сувенірну символіку нашої держави. Сторони також сфотографувались на згадку.

11

Помічник командира 18 ОВЗ по зв’язкам зі ЗМІ

майор Назар Волошин

http://www.mil.gov.ua/ministry/zmi-pro-nas/2014/11/25/virus-ebola-v-dr-kongov-czilomu-podolano/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества