Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Надійний та стабільний зв’язок

11/30/2015

Військовослужбовці 18 окремого вертолітного загону, що виконує завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, командиром якого льотчик-снайпер полковник Володимир Колотило забезпечені цілодобовим стабільним внутрішнім та зовнішнім зв’язком.

У зв’язківців вертолітного загону є декілька видів радіостанцій — короткохвильові, ультракороткохвильові, а також засоби транкінкового та супутникового зв’язку. Також важливим є той факт, що відповідно до вимог Місії ООН у ДР Конго, на африканському континенті екіпажі вертольотів Мі-8 та Мі-24 для екстренних випадків забезпечуються станціями супутникового зв’язку системи «INMARSAT».

— З усіма нашими таборами «Гома», «Бунія» та на Бені ми маємо безперервний і цілодобовий зв’язок, — розповів начальник зв’язку та радіотехнічного забезпечення загону майор Валентин Черненко.

Офіцер повідомив, що одним із напрямків роботи зв’язківців загону є також забезпечення доступу до всесвітньої мережі Інтернет. Адже саме завдяки цьому в базовому таборі щотижня відбувається відео-конференц зв’язок з керівним складом та штабами в Україні, прийом кореспонденції, телеграм і розпоряджень, щоденні доповіді про стан справ, тощо. Також для особового складу обладнано кілька спеціальних місць, де кожен бажаючий військовослужбовець може безкоштовно підключитися до всесвітньої мережі Інтернет та відправити електронний лист своїм родичам.

Начальник зв’язку та радіотехнічного забезпечення загону майор Валентин Черненко повідомив, що в базовому таборі є також термінал супутникового зв’язку — з можливістю підключення телефону та Інтернет з’єднання, який цілодобово знаходиться у черговому режимі. Він спроможний забезпечити зв’язок за повної відсутності електропостачання, мобільної, а також інших форм зв’язку.

Неодноразові результати перевірок інспекторами Місії ООН 18 окремого вертолітного загону свідчать, що український національний контингент у ДР Конго забезпечений надійним і стабільним зв’язком. Інспектори відзначали також, що обладнання зв’язківців справне і працює у штатному режимі.

Помічник командира 18 ОВЗ по зв’язкам зі ЗМІ підполковник Назар Волошин

http://peacekeepers.com.ua

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества