Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

В ДР Конго миротворці відзначили 19 річницю Конституції України волейбольним поєдинком із військовими з Південно-Африканської Республіки

06/28/2015

Сьогодні, 28 червня, в базовому таборі українського національного контингенту в ДР Конго, з нагоди з нагоди 19-ї річниці Конституції України відбувся товариський волейбольний матч між збірними командами 18 окремого вертолітного загону та військовими з Південно-Африканської Республіки.

Спочатку дві команди з хвилюванням вийшли на поле, але після перших хвилин двобою було видно, що орієнтир у всіх тільки на перемогу.

Під час волейбольного поєдинку боротьба загострювалася з кожною хвилиною та подачею м’яча, а хвилювання переросло у реальну професійну та цікаву гру, де кожний намагався показати якнайкращий результат. Слід зауважити, що ці дві команди вперше зустрілись на волейбольному полі.

Під оплески та підтримку українських вболівальників команди намагалися показати насичену гру. Відчувалося, що гравці обох команд мають рішучий настрій на перемогу. Під час гри видно було, що українські військові у волейбол грають краще. Та не дивлячись на запеклий поєдинок, українська збірна трималася відважно і досить впевнено.

Під час товариського матчу з волейболу з військовими із Південно-Африканської Республіки Військовослужбовці 18 окремого вертолітного загону оказали кращий результат і досить непогану фізичну підготовку. В підсумку, перемогу здобули військовослужбовці українського національного контингенту.

Як розповів заступник командира загону з виховної роботи підполковник Богдан Степанків, метою зустрічі було пропагування серед військовослужбовців та працівників Місії ООН держави Україна та її Збройних Сил.

- Такого роду товариські зустрічі з військовими інших країн світу - це перш за все обмін досвідом та спілкування. Це також і пропагування вітчизняного війська на міжнародній арені, ну і звичайно підтримання серед військовослужбовців здорового способу життя,­ - наголосив заступник командира загону з виховної роботи підполковник Богдан Степанків.

На завершення гри команди обмінялися сувенірами та сфотографувались на згадку.

Також після зустрічі сторони побажали одне одному успіхів під час виконання завдань Місії ООН у цій країні, а також висловили побажання щодо подальших зустрічей у спортивному форматі.

Помічник командира 18 ОВЗ по зв’язкам зі ЗМІ майор Назар Волошин

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества