Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 
Готовність до вильоту 30 хвилин: як працюють фахівці пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби у ДР Конго.
 
Липень 17, 2015

Військовослужбовці 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго спостерігають за безпековою ситуацією на сході країни. На аеродромах міст Гома і Бунія у режимі “STAND BY” — готовність до вильоту 30 хвилин чергують екіпажі вертольотів Мі-24 і МІ-8.

Про це повідомив помічник командира 18 ОВЗ по зв’язкам зі ЗМІ майор Назар Волошин.

1

Також до чергування в системі пошуково-рятувального забезпечення польотів українських вертольотів на території ДР Конго і знаходяться в 30-хвилинній готовності до виконання завдань з пошуку та рятування залучаються і фахівці зі складу пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби загону.

2

Як зазначив начальник пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби 18 окремого вертолітного загону підполковник Валерій Сичов, під час виконання завдань Місії ООН, в умовах високогір’я — понад 1500 метрів над рівнем моря та важких африканських кліматичних умовах особлива увага льотного складу приділяється на відпрацювання практичних дій в разі нештатних ситуацій.

3

Українські миротворці 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації ДР Конго постійно здійснюють перевірку аварійно-рятувальних засобів на авіаційній техніці. Роботи з перевірки проводяться фахівцями пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби загону на місці стоянки вертольотів Мі-24 і Мі-8, що на аеродромі міста Гома, а також на аеродромі Бунія.

6

Зокрема, перевіряється справність аварійних радіостанцій та автоматичних приладів для примусового відкриття парашуту в повітрі, бортові аварійно-рятувальні запаси, які використовуються льотним складом в разі екстреної посадки літального апарату. Також перекладаються рятувальні парашути С-4У та ПН-58.

5

Слід зауважити, що така перевірка аварійно-рятувальних засобів на вертольотах Мі-24 та Мі-8 та проведення регламентних робіт пошуково-рятувальною і парашутно-десантною службою вертолітного загону на кожному вертольоті проводиться кожні три місяці.

4

http://na.mil.gov.ua/19510-gotovnist-do-vilotu-30-xvilin-yak-pracyuyut-faxivci-poshukovo-ryatuvalno%D1%97-i-parashutno-desantno%D1%97-sluzhbi-u-dr-kongo-foto

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества