Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Військові медики оберігають українських миротворців від тропічних хвороб

08/16/2015

У 18 окремому вертолітному загоні, що виконує завдання Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго, де командиром льотчик-снайпер полковник Володиимир Колотило, військові лікарі та фельдшери проводять планові профілактичні щеплення особового складу загону.

За словами начальника медичної служби – начальника медичного пункту загону полковника медичної служби Сергія Кобенди санітарно-епідеміологічна обстановка в місці дислокації українських військовослужбовців стабільна. Для того, щоб вберегти здоров’я особового складу вертолітного загону, військові лікарі проводять третій етап вакцинації військовослужбоців від гепатиту B. Варто додати, що дві прививки військові вже отримали у Бродах під час проходження медичного огляду перед вильотом до ДР Конго.

- Серед особового складу гострих інфекційних або гострих кишкових захворювань не відмічається. Присутні поодинокі випадки гострих респіраторних захворювань, які виникають у військовослужбовців через адаптацію до місцевого клімату, мають легку форму та лікуються амбулаторно в медичному пункті, - розповів лікар. За місяць нашого перебування у цій африканській країні з такими хворобами до медичної частини звернулось вісім військовослужбовців, - додав він.

Начальник медичної служби загону полковник медичної служби Сергій Кобенда повідомив, що медичний пункт забезпечений усіма необхідними медичними препаратами, які було доставлено з України, а у разі крайньої необхідності медичні препарати, що знадобляться буде закуплено.

Помічник командира 18 ОВЗ по зв’язкам зі ЗМІ майор Назар Волошин

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества