Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Лекційне заняття про ВІЛ/СНІД в ДР Конго

07/16/2015

В ДР Конго, з особовим складом 18 окремого вертолітного загону, де командиром льотчик-снайпер полковник Володимир Колотило, представники Місії ООН провели заняття на тему: «Небезпечність венеричних захворювань для миротворчого персоналу Місії ООН».

До заняття, яке тривало протягом одного дня і проходило у вигляді інформаційних лекцій, залучалися усі військовослужбовці вертолітного загону. Заняття поділялося на теоретичну і практичну частини.

Під час теоретичної частини, представники Місії ООН нагадали українським військовим про те, що таке ВІЛ і що таке СНІД та в чому різниця між ними. Зокрема, вони розповіли про основні венеричні захворювання, які зустрічаються на африканському континенті та поінформували військовослужбовців загону про кількість інфікованих людей у країнах світу, що залучаються до проведення миротворчих операцій. Також вони повідомили інформацію про те, чи можна заразитися ВІЛ/СНІДом через спілкування. Крім того цивільні викладачі із Центру здоров’я людини та тестування на ВІЛ/СНІД документовано довели до українських військових про кожне з даних захворювань, його симптоми, перебіг хвороби, наслідки та процес лікування.

Також усім присутнім продемонстрували на слайдах пагубну дію вищезазначених венеричних захворювань.

Практична частина лекційного заняття включала в себе коротку розповідь та демонстрацію правильності застосування засобів захисту військовослужбовців від венеричних захворювань.

По завершенню лекцій представники Місії ООН запропонували військовослужбовцям 18 окремого вертолітного загону пройти добровільний безкоштовний тест на ВІЛ/СНІД.

Помічник командира 18 ОВЗ по зв’язкам зі ЗМІ майор Назар Волошин

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества