Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Військовослужбовці табору “Бунія” національного контингенту в ДР Конго успішно пройшли інспекцію штабу Місії ООН

11/01/2015

Базовий табір “Бунія”, 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго, що розташований за сотні кілометрів від основної бази національного контингенту “Гома”, перевірила інспекція COE (Contingent Owned Equipment) штабу Місії ООН у цій країні.

Основна мета роботи інспекції – оцінити справність та наявність майна, автомобільної техніки, засобів життєдіяльності табору, умови проживання особового складу, забезпечення яких покладено на Україну.

Слід зауважити, що відповідно до вимог Місії, подібний контроль проводиться кожні три місяці. Цього разу основний акцент був зроблено на автомобільний та спеціальний транспорт, адже табір “Бунія” є базою проведення регламентних робіт загону.

За словами заступника командира 18 окремого вертолітного загону з аеродромно-технічного забезпечення полковника Сергія Водоп’янова, відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння, підписаному між Урядом України та ООН, перевірці підлягають техніка, майно та устаткування, що належить українському війську, а сьогодні використовується нашими військовими в інтересах Місії ООН.

Після перевірки житлової та технічної зони табору вертолітного загону інспектори з ООН продовжили роботу на аеродромі, де перевіряли на предмет технічної справності автомобільну і спеціальну техніку інженерно-авіаційної служби українських миротворців.

В ході інспекційних заходів базового табіру “Бунія” члени комісії перевірили стан укомплектованості автомобільної техніки, медичного обладнання, засоби зв’язку, а також речове майно та засоби індивідуального захисту миротворців. Велику увагу було приділено перевірці їдальні та облаштуванню місця для приготування їжі, а також контейнерам для зберігання продуктів.

За підсумками роботи інспекції штабу Місії ООН українські військові вже традиційно отримали високі результати.

Помічник командира 18 ОВЗ по зв’язкам зі ЗМІ підполковник Назар Волошин

http://peacekeepers.com.ua/content/військовослужбовці-табору-“бунія”-національного-контингенту-в-др-конго-успішно- пройшли

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества