Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Національний контингент у ДР Конго успішно пройшов перевірку інспекції з логістики штабу Місії ООН зі стабілізації

31 березня 2014

Базовий табір 18 окремого вертолітного загону, що виконує завдання у складі Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, перевірила інспекція з логістики штабу Місії. До її складу увійшли цивільні і військові фахівці, які відповідають за тилові секції у штабі, а очолив комісію старший інспектор Місії ООН Хавьер Лопес.

Метою роботи інспекції стала перевірка питань, пов’язаних з належним забезпеченням і справністю тилового майна, завезеного з України: насамперед, автомобільного транспорту, речового майна, військово-фільтрувальної станції тощо.

Під час загального брифінгу начальник штабу загону підполковник Олександр Мальков доповів про основні завдання українського національного контингенту та особливості виконання завдань у зоні відповідальності. Згодом, розділившись за напрямками, інспектори розпочали перевірку тилових служб. Голова інспекційної групи Хавьер Лопес особисто оглянув житлові приміщення, справність і безпечність електричних мереж та обладнання. Також він перевірив умови приготування їжі.

— Відповідно до вимог Місії ООН, ми періодично проводимо власну інвентаризацію майна. Крім того, постійно намагаємося покращити умови проживання військовослужбовців. Так, нещодавно відремонтували капітальну будівлю, передану нам представниками сусіднього єгипетського контингенту. Там 10 кімнат, у яких на даний час вже проживають офіцери управління загону, — зазначив заступник командира загону з тилу майор Олег Березняк.

За підсумками перевірки старший інспектор Місії ООН Хавьер Лопес відзначив високий рівень організації життєдіяльності українського контингенту.

— В українському таборі я вже не вперше, і мені завжди приємно тут бувати. Іноді роблю фотознімки, які згодом стають наочною агітацією для інших контингентів, — зазначив Хавьер Лопес.

http://www.mil.gov.ua/news/2014/03/31/naczionalnij-kontingent-u-dr-kongo-uspishno-projshov-perevirku-inspekczii-z-logistiki-shtabu-misii-oon-zi-stabilizaczii/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества