Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Група українських військовослужбовців Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго прибула на Батьківщину

30 травня 2014

29 травня у міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького здійснив посадку літак Місії ООН, який в рамках чергової ротації доставив на Батьківщину понад двісті українських військовослужбовців зі складу 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго.

На рідній землі їх зустріли начальник армійської авіації командування Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Валентин Пістрюга, рідні та близькі.

Військовослужбовці та присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять військових авіаторів та військовослужбовців, які загинули під час виконання бойових завдань в межах антитерористичної операції на сході країни.

Після завершення мітингу військовослужбовці, які повернулися з Конго, вирушили до місця проведення акліматизації та ретельного медичного огляду. Після обстеження фахівцями-медиками військові роз’їдуться по своїх військових частинах, а через деякий час приступлять до виконання завдань за призначенням.

http://www.mil.gov.ua/news/2014/05/30/grupa-ukrainskih-vijskovosluzhbovcziv-misii-oon-zi-stabilizaczii-v-dr-kongo-pribula-na-batkivshhinu/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества