Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 
ПЕРЕВІРКА НА ГОТОВНІСТЬ ДО ВИКОНАННЯ МИРОТВОРЧИХ ЗАВДАНЬ
 Грудень 24, 2014

На базі 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗС України, що у Бродах, розпочалася перевірка готовності до виконання завдань за призначенням 18-го окремого вертолітного загону, який виконуватиме завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

Представники комплексної комісії, яку очолює тимчасовий виконувач обов’язків першого заступника начальника Головного командного центру ЗС України генерал-майор Богдан Бондар, перевіряють готовність кандидатів на посади до виконання завдань за призначенням в африканській країні.

Свою роботу комплексна комісія розпочала із заслуховування кандидатів на посади керівного складу загону. Також військовослужбовці здали нормативи з фізичної підготовки, а на вогневому містечку провели контрольні заняття з вогневої підготовки.

Крім того, представники комплексної комісії проведуть поглиблене психологічне вивчення кандидатів на посади, перевірять тактико-спеціальну та спеціальну підготовки, визначать рівень технічного і матеріального забезпечення загону. Також в ході перевірки національного контингенту з льотчиками загону буде проведено залікову льотну зміну, під час якої вони виконають польоти на застосування авіаційних засобів ураження по наземних цілях, атаки повітряних цілей з малих та середніх висот.

Як повідомив кандидат на посаду командира 18-го окремого вертолітного загону льотчик-снайпер полковник Володимир Колотило, при доборі кандидатів враховувався насамперед досвід військовослужбовців, отриманий під час виконання бойових завдань в зоні проведення АТО на Сході країни.

Назар ВОЛОШИН,

Броди

http://na.mil.gov.ua/12947-perevirka-na-gotovnist-do-vikonannya-mirotvorchix-zavdan

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества