Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 
ПІДТРИМКА УКРАЇНСЬКИХ МИРОТВОРЦІВ З КОНГО
 
Вересень 12, 2014

У 18-му окремому вертолітному загоні Збройних Сил України, який бере участь в миротворчій місії ООН у Демократичній Республіці Конго, наші військовослужбовці з тривогою спостерігають за бойовими діями, які розгортаються на Сході України. За допомогою мобільних телефонів, мережі Інтернет вони підтримують щоденний зв’язок зі своїми родинами, близькими та товаришами по зброї. З болем дізнаються про загибель і втрату друзів і бойових побратимів. Тож миротворці колегіально ухвалили рішення надати адресну допомогу пораненим українським льотчикам, сім’ям загиблих екіпажів та військовослужбовцям Українського війська. Загалом наші захисники перерахували близько двадцяти тисяч доларів.

— Щиро вражений тим, що величезна кількість наших співвітчизників готові добровільно захищати Україну зі зброєю в руках. Це надає впевненості у нашій перемозі, — зазначив командир загону полковник Володимир Пастухов, який пройшов війну в Афганістані й близько десятка миротворчих місій в Ліберії, Конго та Сьєрра-Леоне.

За словами українських миротворців, вони в будь-який момент готові повернутися з Африканського континенту в Україну та зі зброєю в руках стати на захист Вітчизни і дати агресорам гідну відсіч. На тверде переконання воїнів

18-го окремого вертолітного загону, лише спільними зусиллями ми зможемо подолати ворога та відновити мир на нашій землі.

Руслан СЕМЕНЮК,

Конго

http://na.mil.gov.ua/9850-pidtrimka-ukra%D1%97nskix-mirotvorciv-z-kongo

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества