Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Онлайн відео-конференція між українськими миротворцями другої та третьої ротації Місії ООН у ДР Конго

06/07/2013

7 червня, відбулася онлайн відео-конференція між українськими миротворцями, які на даний час виконують завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго та їхніми наступниками.

Онлайн зв’язок Херсон-Гома проведено в рамках перевірки готовності до виконання завдань миротворців.

До заходу, який відбувся під керівництвом начальника армійської авіації Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майора Валентина Пістрюги, було залучено близько тридцяти військовослужбовців з обох сторін командування окремих вертолітних загонів та начальників служб. Протягом години керівництво військових колективів обговорило питання проведення заміни особового складу, майна та військової техніки з урахуванням введення у загін 4 вертольотів МІ-8, десяти одиниць автомобільного транспорту та збільшення миротворчого контингенту до 250 чоловік.

Як зазначив командир другої ротації окремого вертолітного загону полковник Володимир Пастухов, безпекова ситуація у місцях виконання завдань залишається стабільною, захворювань інфекційними хворобами за весь час перебування у африканській країні серед військовослужбовців не виявлено.

- У трьох місцях базування українських миротворців тривають планові роботи, щодо підготовки інфраструктури військових містечок. Проведено розрахунки та вирішуються питання з забезпечення харчування та проживання особового складу за умов його збільшення, питання охорони об’єктів, – наголосив полконвик Володимир Пастухов.

На прямому зв’язку в місті Гома були начальник штабу – перший заступник командира окремого вертолітного загону підполковник Володимир Галицький, заступник командира з тилу підполковник Віталій Павельчук, заступник командира загону з аеродромно-технічного забезпечення підполковник Ігор Нікітін та інші.

Відповідно на іншій стороні екрану, в Херсоні, з колегами спілкувались кандидати на посади командира окремого вертолітного загону.

Наприкінці зустрічі командир наступної ротації полковник Андрій Когут подякував всім присутнім за допомогу, адже такий підхід дає можливість якісно підготуватися до особливостей виконання миротворчих завдань кожній посадовій особі нової ротації.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества