Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Заступник Командувача Сил Місії ООН генерал-майор Адріан Фостер відвідав розташування українських миротворців у ДР Конго

03/07/2013

Заступник Командувача Сил Місії ООН генерал-майор Адріан Фостер відвідав з робочим візитом українських миротворців у Демократичній Республіці Конго.

У рамках візиту командир 18 окремого вертолітного загону полковник Володимир Пастухов ознайомив генерал-майора Адріана Фостера з інфраструктурою базового табору, місцями проживання особового складу, зберігання та обслуговування військової техніки, очистки питної води. Також було перевірено практично дії чергової зміни добового наряду з посилення охорони і оборони табору в разі приведення військової частини у вищі ступені бойової готовності.

Під час доповіді командир вертолітного загону полковник Володимир Пастухов зазначив, що особовий склад та військова техніка 18 окремого вертолітного загону розміщена на трьох точках базування. На аеродромі міста Гома, у режимі постійної готовності, чергують чотири вертольоти Мі-24, які щоденно ведуть повітряну розвідку місцевості, здійснюють патрулювання кордонів, супровід вертольотів авіації Місії ООН.

Слід відзначити, що за останній тиждень українські вертольоти у Демократичній Республіці Конго виконали двадцять шість польотних завдань провівши у спекотному небі близько півсотні годин.

Під час зустрічі було обговорено питання безпекової ситуації в зоні відповідальності провінції Північне Ківу. Генерал-майор Адріан Фостер висловив задоволення візитом, зазначивши, що з українцями приємно мати справу. Наприкінці візиту Заступник Командувача Сил Місії ООН побажав українцям успіхів у виконанні завдань.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества