Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Безпека польотів українських вертолітників у небі Демократичної Республіки Конго кується на землі

04/24/2013

Гарантом та основою безпеки польотів вертольотів 18 окремого вертолітного загону у Демократичній Республіці Конго є робота особового складу інженерно-авіаційної служби.

Відповідно до встановлених норм експлуатації авіаційної техніки, на аеродромі Гома, що поблизу базового табору українських вертолітників, розпочато проведення регламентних робіт на одному з вертольотів Мі-24. Протягом п’яти місяців виконання завдань миротворцями інженерно авіаційної служби другої ротації на кожному вертольоті вже виконано ряд різного роду регламентних робіт. Сьогодні військові фахівці, під керівництвом заступника командира загону з інженерно-авіаційної служби підполковника Павла Книги, вперше розпочали роботи з обслуговування вертольота Мі-24 за річний цикл експлуатації. Будуть проводитися регламенти засобів озброєння, авіаційного і радіоелектронного обладнання, двигунів та планеру вертольоту.

Роботи виконуються спеціалістами, які мають багатий досвід виконання завдань Місій ООН на Африканському континенті. Відповідно до технологічних карт груп інженерно-авіаційного забезпечення обслуговуванням і регламентом вертольотів та двигунів займається зі своїми підлеглими начальник групи майор Руслан Михальський, обслуговуванням і регламентом авіаційного озброєння - майор Дмитро Гаврюшенко, а авіаційною складовою відповідно майор Олег Пушкарук.

Як зазначив начальник групи обслуговування радіоелектронного обладнання майор Олександр Михайлов, - ми перевіряємо радіостанції Р-863 та Р-828, автоматичний радіокомпас АРК-15, та решту пристроїв. Розуміючи, що в наших руках життя і здоров’я льотно-підйомного складу кожен з нас викладається на повну. Для недопущення помилок під час робіт проводиться поопераційний контроль.

Після зборки обладнання та завершення робіт буде проведено обліт повітряного судна. На завершення група обслуговування та регламенту контрольно – записувальної апаратури та обробки інформації під керівництвом майора Ігоря Сафонова проведе аналіз параметрів роботи вертольота після чого він буде допущений до виконання польотних завдань.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества