Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Екіпажі українських Мі-24 у Демократичній Республіці Конго за три дні виконали п’ять польотів з розвідки місцевості та патрулювання територій

03/20/2013

Українські миротворці 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України продовжують виконувати завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

З метою забезпечення та контролю ситуації на території в межах відповідальності вертолітного загону чотири екіпажі ударних вертольотів Мі-24 залучені до чергування та знаходяться в постійній готовності до вильоту.

Розпорядок дня вертолітного загону доволі напружений, адже після отримання команди від Керівництва Місії ООН до взльоту бойових машин у небо вертолітники мають всього сорок п’ять хвилин. Напередодні заступання на чергування з льотним та льотно-підйомним складом проводиться постановка завдань на наступний день та попередня підготовка до польотів. Тут екіпажі Мі-24 вивчають маршрути руху, метеорологічні дані, запасні аеродроми в районах виконання завдань, курс взльоту і посадки, висоту перевищення над рівнем моря. Також безпосередньо перед польотом командир окремого вертолітного загону полковник Володимир Пастухов віддає екіпажам передпольотні вказівки. Крім того з особовим складом проводяться тренування в кабінах вертольотів з дій екіпажів в разі виникнення особливих випадків в польоті.

Сьогодні, 20 березня, один із екіпажів Мі-24 виконав завдання з розвідки місцевості та патрулювання територій. Як розповів заступник командира загону з льотної підготовки підполковник Роман Дубинецький, польот проводився на максимальних висотах, від двох з половиною до трьох тисяч метрів, зі швидкістю руху від 150 до 200 кілометрів за годину. Протягом цього тижня українські миротворці вже здійснили п’ять польотних завдань Місії ООН. З початку виконання миротворчих завдань у ДР Конго екіпажі другої ротації 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України виконали більше півтори сотні польотів, провівши в африканському небі близько трьох сотень годин.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества