Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські миротворці захищають мир і спокій у Демократичній Республіці Конго

02/19/2013

Третій місяць поспіль особовий склад 2 ротації 18 окремого вертолітного загону Місії ООН в Демократичній Республіці Конго продовжує виконання завдань зі стабілізації ситуації на сході країни. Одним із напрямків діяльності Місії ООН є проведення сумісних навчань для забезпечення злагоджених дій миротворчих підрозділів різних контингентів.

Так, протягом двох тижнів, під керівництвом командира бригади Південне Ківу миротворці українського, уругвайського та пакистанського контингентів брали участь у спільному навчанні під умовною назвою “Пегас”.

Головною метою даного заходу, який проводився у декілька етапів було відпрацювання елементів взаємодії між екіпажами українських ударних вертольотів Мі-24 та групами авіаційного наведення.

Під час проведення навчань українські передові навідники виконували управління екіпажами бойових вертольотів з повітря та з землі.

В якості повітряного пункту управління, використовувався командний вертоліт уругвайського авіаційного загону Bell-212. За командами українського повітряного навідника з зони очікування визивалась пара вертольотів Мі-24, які виконували атаку по навчальним наземним цілям.

На наступному етапі навчань українські ударні вертольоти діяли в інтересах наземного підрозділу Місії ООН, у складі якого знаходились передові навідники українського та пакистанського миротворчих контингентів.

За підсумком сумісних навчань командир бригади Південного Ківу надав високу оцінку діям миротворчих підрозділів. Результатом злагоджених дій стало чітке та якісне виконання визначених завдань. За його словами український ударний авіаційний загін залишається ключовою силою у стабілізації ситуації у Демократичній Республіці Конго. Адже тільки вони спроможні виконувати визначені завдання в гірській місцевості, де перевищення над рівнем моря складає більше півтори тисячі метрів.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества