Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські миротворці у Демократичній Республіці Конго перевіряють аварійно-рятувальні засоби вертольотів Мі-24

04/17/2013

Сьогодні, 17 квітня, українські миротворці окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго розпочали чергову перевірку аварійно-рятувальних засобів на авіаційній техніці.

Роботи проводяться фахівцями пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби окремого вертолітного загону на місці стоянки вертольотів Мі-24, що в аеропорті міста Гома. Планується перевіри справність аварійних радіостанцій Р-855 УМ та автоматичних приладів ППКУ для примусового відкриття парашуту в повітрі, наявність аварійно-рятувальних запасів, які використовують льотним складом в разі екстренної посадки. Також інструкторами парашутно-десантної служби підполковником Валерієм Сичовим та старшим прапорщиком Василем Чуківським, які мають досвід виконання миротворчих завдань у Сьєрра-Леоне та Ліберії, буде здійснено переукладку рятувальних парашутів С-4У та ПН-58.

Як зазначив начальник пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби окремого вертолітного загону підполковник Валерій Сичов, - в умовах виконання завдань Місії ООН у важких умовах африканського клімату та високогір’я особлива увага льотного складу звертається на відпрацювання практичних дій в разі нештатних ситуацій.

Перевірка аварійно-рятувальних засобів, екіпіровка льотного складу та практичний інструктаж з порядку дій з покидання вертольоту в екстрених ситуаціях, використання рятувальних засобів та бортових аварійних запасів проводиться перед кожним польотом, - підкреслив Валерій Германович.
Така перевірка аварійно-рятувальних засобів на вертольотах Мі-24 та проведення регламентних робіт пошуково-рятувальною і парашутно-десантною службою окремого вертолітного загону на кожному вертольоті проводяться кожні три місяці.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества