Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські миротворці відіграють ключову роль виконання завдань Місії ООН у Демократичній Республіці Конго

04/15/2013

13 квітня 2013 року українські миротворці 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго взяли участь у спільному тренуванні підрозділів, яке проводилось під керівництвом командира бригади бригадного генерала С. Поннаппи.

Під час заходу було перевірено організацію взаємодії між контингентами різних країн та їх готовність до виконання визначених завдань. Крім українців у тренуванні також взяли участь представники Індії, Уругваю, Південно-Африканської Республіки та Іорданії.

В ході навчань в небо було піднято пару вертольотів Мі-24 зі складу українського вертолітного загону, які під керівництвом льотчиків першого і другого класу підполковників Сергія Фаріона та Олега Дроб’язко провели розвідку місцевості у визначеному районі. Група українських авіа навідників, під керівництвом Олександра Пєшкова, у складі індійського батальйону відпрацювала елементи взаємодії між повітряними і наземними підрозділами бригади та порядок обміну інформацією між ними.

За підсумками навчань дії українських миротворців командиром бригади були визначені, як впевнені й злагоджені, завдання були виконані вчасно та у повному обсязі.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества