Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Комісія ООН перевірила наявність матеріальних засобів українських миротворців у Демократичній Республіці Конго

06/13/2013

У Демократичній Республіці Конго відбулася чергова перевірка матеріальних засобів 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації. Під час роботи комісії ООН було представлено майно основного базового табору українських миротворців, за експлуатацію якого Організація об’єднаних націй щомісяця виплачує компенсацію Україні.

На брифінгу Голова комісії Трапат Гурунг довів до командування українського контингенту вимоги щодо зберігання та експлуатації майна, порядок роботи кожного спеціаліста ООН за напрямками діяльності. Робоча група у складі чотирьох осіб перевірила об’єкти інфраструктури базового табору. Особливу увагу представники Місії ООН звернули на матеріальні засоби інженерно-авіаційної, автомобільної, медичної служби та тилу.

Протягом декількох годин було перевірено техніку всіх служб миротворчого підрозділу, від системи очистки води до працездатності автономних електростанцій. На автомобільній техніці було запущено двигуни, перевірено роботу світлотехнічного обладнання, звукової сигналізації та працездатність ходової частини. Також було перевірено майно, яке знаходиться на вертолітних майданчиках аеродрому Гома.

– Я вдячний командуванню окремого вертолітного загону за проведену роботу з удосконалення системи всебічного забезпечення контингенту, покращення стану справ об’єктів перевірки. З часу останньої перевірки, яка відбулася три місяці назад, ви зробили крок вперед у питанні медичного забезпечення, адже зараз спроможні вже не тільки забезпечити життєдіяльність українських миротворців у цій країні, а й автономно діяти у наданні медичної допомоги іншим у разі надзвичайних ситуацій, – підкреслив голова комісії Трапат Гурунг.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества