Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

У Демократичній Республіці Конго вперше відбулась сумісна молитва українських миротворців та місцевого населення

04/11/2013

Українські миротворці, які виконують завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго вперше взяли участь у богослужінні православного храму міста Бунія, що належить до Олександрійського патріархату.

Метою цього заходу, організованого капеланом українського контингенту ієреєм Віктором Парандюком, стало налагодження дружніх стосунків між представниками Православ’я різних континентів та покращення взаємовідносин між українськими миротворцями та місцевим населенням.

Настоятель храму на честь святителя Миколая Чудотворця архімандрит Тимофій Нтумба зустрів українців дуже гостинно.

-Мені дуже приємно познайомитись та співслужити зі священником братньої Української Православної Церкви, а також радісно, що вашими силами у місті Гома, в базовому таборі вертолітного загону, створено православний храм, який є єдиним православним храмом на території провінції Північне Ківу.

Перед початком богослужіння отець Тимофій провів екскурсію для гостей, під час якої розповів їм про історію створення храму та особливості Православного обряду у Демократичній Республіці Конго.

Незважаючи на те, що богослужіння в цьому храмі проводиться французькою мовою, для українців стала знаковою сама можливість помолитись в серці Африки, у храмі, який було засновано ще в 1947 році. Адже для віруючого християнина за тисячі кілометрів від рідної домівки дуже важливо відчути себе часткою Церкви, яка не підвладна ні кордонам ні національностям.

Як зазначив помічник командира 18 окремого вертолітного загону з релігії ієрей Віктор Парандюк, - такі братні візити для українців дуже важливі, ми маємо змогу краще розуміти місцеве населення познайомитись з його традиціями та звичаями.

-Це не тільки збагачує наш кругозір, як миротворців, а й дає змогу подивитись на проблеми конголезького народу по християнськи, з любов’ю та співчуттям, - наголосив він.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества