Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Керівництво Організації об’єднаних націй відвідало розташування українських миротворців у Демократичній Республіці Конго

02/01/2013

31 січня 2013 року делегація ООН на чолі з Помічником генерального секретаря ООН Джини Касар відвідала українських миротворців у Демократичній Республіці Конго.

У рамках візиту відбувся брифінг, під час якого командир 18 окремого вертолітного загону полковник Володимир Пастухов доповів про завдання Місії ООН, які покладені на український контингент та особливості їх виконання в цьому регіоні.

Представники штаб-квартири ООН провели огляд інфраструктури базового табору українських миротворців, перевірили роботу медичного госпіталю першого рівню, об’єкти тилу та служб озброєння, оглянули місця проживання військовослужбовців. Особливу зацікавленість у керівництва місії викликав православний храм, який українські миротворці нещодавно відкрили на своїй території.

За словами Джини Касар українські вертолітники ще раз доказали, що вони є прикладом організованості та професіоналізму. Адже сьогодні саме представники Збройних Сил України відіграють ключову роль у забезпеченні миру на сході Демократичної Республіки Конго.

Наприкінці заходу почесні гості побажали миротворцям з честю виконати всі завдання місії ООН та повернутися своєчасно додому.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества