Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Новий рік на Африканському континенті українські миротворці зустрінуть з ялинкою, домашньою кухнею та подарунками від Діда-мороза

12/30/2012

У Демократичній республіці Конго, завершують підготовку до Нового року 157 українських миротворців зі складу 2-ї ротації 18 окремого вертолітного загону Збройних Сил України, які виконують завдання Місії ООН зі стабілізації у цій країні.
Новорічну ніч українські миротворці зустрінуть за святковим столом у льотній їдальні, де на них чекатиме жива двохметрова ялинка, оздоблена іграшками, різнокольоровими смужками та гірляндами. Цю лісову красуню було спеціально доставлено, як подарунок, миротворцям від співслужбовців з України військово-транспортним літаком Ан-124 «Руслан» разом з вантажним рейсом на борту із двома бойовими вертольотами Мі-24.
Як розповів заступник командира загону з виховної роботи Василь Глинка, - новорічна ніч це одне з родинних свят. Більшість особового складу загону вже брала участь у миротворчих місіях, а для тих миротворців, хто вперше бере участь у важливій справі захисту миру і спокою на Африканській землі ми зробимо все необхідне, щоб їх адаптація пройшла непомітно.
Святкова вечеря наших співвітчизників розпочнеться 31 грудня рівно о 22.45 за конголезьким часом. Спочатку військовий колектив проведе старий рік, а потім зустріне Новий – 2013 рік. На початку особовий склад подивиться привітання керівництва Держави та уряду України з новим роком, після чого командир 18 окремого вертолітного загону полковник Володимир Пастухов оголосить привітання керівництва Міністерства оборони та Збройних Сил України, Місії ООН у цій країні з Новим роком.
Цікаво, що миротворці у ДР Конго є єдиним підрозділом Збройних Сил нашої Держави який незважаючи на відстань в майже шість тисяч кілометрів від дому зустрічатиме Новий рік одночасно зі своїми рідними та близькими на Україні. Все це завдяки тому, що ДР Конго та Україна хоч і знаходяться у протилежних півкулях нашої планети та розташовані на одній широті, як результат – різниці в часі зовсім немає.
На святковому столі в цю ніч миротворці ласуватимуть традиційними українськими стравами. Також до них завітає Дід-мороз з символічними подарунками. Планується, що разом з військовослужбовцями з різних підрозділів вертолітного загону він візьме участь концерті художньої самодіяльності з нагоди свята.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества